מאמרים קשורים
שבוע 25 להריון
עוד 15 שבועות עד ללידה והעובר ממשיך לגדול. עכשיו הגיע הזמן לספור תנועות ולהמשיך ליהנות מהבטן הגדלה. השינויים הרבים שעוברים על הגוף לעיתים מכאיבים ולעיתים מעייפים. מסתבר שכמעט לכל דבר יש מענה ורק צריך לקרוא על הכל ולהבין מה באמת קורה לך.
התפתחות העובר בשבוע 25
שבוע 25 אורך העובר הוא כ- 31.5 סנטימטר, והוא שוקל כ- 710 גרם. העצמות שלו ממשיכות להתקשות, הריאות ממשיכות להתפתח ומופרש בהם חומר שיעזור להן להתרחב ולהתכווץ בזמן השאיפה והנשיפה.
מה קורה לאישה בשבוע 25
הבטן הגדלה ואיתה העובר, הופכים את תנועת העובר לברורות יותר. לעיתים כשעסוקים, מרגישים פחות, אבל מומלץ לעצור 3 פעמים ביום ולהרגיש תנועות. כדאי לא להיבהל אם לא מרגישים תנועות ולאכול משהו קטן או לשכב מספר דקות, לעיתים העובר פשוט ישן לו ולא זז. חשוב לספור תנועות ולהיות ערניים, הפחתה בתחושה שלך של התנועות, בעיקר בשליש השלישי, עלולה להוות סממן למצוקה של העובר.
מתחילת שבוע 25 להיריון יש נשים המרגישות התכווצויות בלתי סדירות הנקראות "התכווצויות ברקסטון היקס" - צירים מדומים. במקביל רצועות הרחם נמתחים ולעיתים זה גורם לתחושה של כאבים בעיקר בבטן התחתונה ובמפשעה.
שבוע 25 להריון הוא זמן טוב לחשוב על קורס הכנה ללידה ולהבין אילו קורסים נמצאים ומתאימים לכם.
על קורסים להכנה ללידה ניתן לקרוא כאן
מה עוד כדאי לדעת על שבוע 25
טחורים העיכול איטי יותר בשלב זה של ההריון והוא לעיתים יוצר תופעה של עצירות. גם עלייה בנפח הדם, עלייה ברמות הפרוגסטרון, הגורם להחלשת שרירי הגוף (כן וגם שרירי פי הטבעת) והלחץ של הרחם הגדל והעובר ,יכולים ליצור טחורים. מה שנשאר זה לשתות הרבה, לדאוג לעשות פעילות גופנית מתונה ובעיקר לדאוג לתזונה עשירה בסיבים.
שיעור יתר כמו בכל תופעה אחרת גם כאן ההורמונים אשמים והם פועלים יותר על מי שגם כה סובלת משיעור. השינויים ההורמונליים בהריון גורמים לזקיקי שיער שלא היו פעילים להתחיל לפעול, והתוצאה היא שיעור יתר, שיעבור לאחר הלידה.
צרבת - ההורמונים המשתנים בהריון יוצרים רפיון קל בשרירים ולכן השוער, החוסם את מעבר מיצי העיכול לוושט רפוי קצת יותר. במקביל בסיום ההריון הלחץ של התינוק על הבטן לקראת סוף ההריון לא תמיד נעים, והלחץ יכול ליצור צרבת.
פיגמנטציה - פעילות הורמונלית וריבוי תאי מלנין יוצרים שינוי בצבע העור בעיקר על הפנים או פס בבטן אבל גם בפטמות. הכתמים ידהו לאחר הלידה אבל חשוב להימנע משמש חזקה כדי למנוע פיגמנטציה באזור הפנים.
סימני מתיחה -הריון גורם לשינויים הורמונליים שונים בגוף. חלק מההורמונים מעכבים את תהליך הבנייה של העור, ושינויים במידת הגמישות של סיבי הקולגן והאלסטין, אחראים על גמישות העור. כל זה יוצר מצב בו העור לא מספיק לייצר רקמות חדשות באותו יחס לגדילה של הבטן והמתיחה של העור ואת זה רואים בצורת סימני מתיחה.
בדיקות בטרימסטר השני
מה מחכה בטרימסטר השני מבחינת בדיקות קיימות או מומלצות בדיקה אחרונה לטרימסטר זה, בדיקה מתוקה וכדאי לבצע אותה
העמסת סוכר – 50 גרם
הבדיקה נערכת החל משבוע 24 ועד לשבוע 28 והיא בדיקה המבוצעת לכל הנשים ההרות. הבדיקה מאפשרת לאתר סיכון לסוכרת הריונית.
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.